lördag 21 februari 2009

Maximal anpassning

Förkylning betyder ensam med melodifestivalen, en ganska blek delfinal för övrigt. Men det intressanta är att alla kanalerna anpassar sina program efter melodifestivalens sändningstider. 21.35 slutar tävlingen. Och som av en händelse börjar det filmer i TV3, TV4, 6:an och TV4Plus. Samt serier på Kanal 9 och Kanal 5.

Total anpassning till konkurrensen kallas det. Inte så konstigt när 3 miljoner människor är upptagna. Men det är konstigt att det inte händer oftare. På tisdagar och onsdagar kl 21.00 lägger annars alla sina mest populära serier. Grey's Anatomy samtidigt som Lost, Desperate Housewives samtidigt som The Mentalist. Längre tillbaka brukade 3:an köra Sex and the city samtidigt som 5:an körde Vänner. Det måste väl vara så att den helt enkelt är tider som har mycket fler tittare och att det lönar sig att konkurrera istället för att lägga programmen på en annan tid.

Någon så total anpassning som det är runt melodifestivalen är det ju aldrig annars. Det är helt enkelt så att Christer Björkman styr allt. Hemska tanke. Hans webbplats är för övrigt helt utan självdistans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar